Neville Jason Fahy

 

 

 

 

 

 

Ο Neville Jason Fahy ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο Εθνικό Ωδείο Αθηνών στη τάξη της Ρίτας Βούρτση. Συνέχισε τις μουσικές του σπουδές στο Trinity College του Λονδίνου με τον Anthony Peebles στο πιάνο και την Ann Cherry στο φλάουτο. Κατά την διάρκεια των σπουδών του έλαβε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς στην Αγγλία αποσπώντας πρώτο βραβείο στο “ Richmond upon Thames - Music Festival”, δεύτερο βραβείο στο “Hastings Musical Festival” και τρίτο βραβείο στο “Kingston upon Thames Festival of the Performing Arts” . Επιστρέφοντας στην Ελλάδα σπούδασε στο Ωδείο Μουσικής Εταιρείας Αθηνών με την Νίλλιαν Πέρεζ – Ιωαννίδου και εν συνεχεία στο University of Indianapolis (Athens Campus) με καθηγητές τους Δρ.Άλλα Χαλάψη και Γιώργο Μάνεση. Επίσης έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους Ardakov, Ganev, Lazko,Vasary, Μάνεση, Χαλάψη και Χατζηνίκο. Είναι κάτοχος Master of Arts in Music του University of Indianapolis, F.R.S.M. των Βασιλικών Σχολών Μουσικής της Μ. Βρετανίας και αριστούχος διπλωματούχος του Ωδείου Μουσικής Εταιρείας Αθηνών.
Έχει παίξει σε συναυλίες και φεστιβάλ τόσο σε σόλο όσο και σε ρεπερτόριο μουσικής δωματίου σε Ελλάδα και εξωτερικό. Έχει συμπράξει ως σολίστ και ορχηστρικό μέλος με την “Melody Chamber Orchestra”, “Bios Chamber Orchestra” of Athens , “UIndy Chamber Orchestra” of Athens,την συμφωνική ορχήστρα νέων του Bobblingen, την “Ορχήστρα Ποικίλης Μουσικής” Κηφισιάς και του οργανικού συνόλου “Cantabile” Κηφισιάς. Είναι πιανίστας και ιδρυτικό μέλος των συνόλων “Duo Sopiano” , “Trio Lirico” και “Musica del Cuore”.Από το 2012 συνεργάζεται σε μεγάλες παραγωγές με τον συνθέτη Γιώργο Βούκανο (Μέγαρο Μουσικής Αθηνών , Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο ,Ιωνικό κέντρο, 1ο Φεστιβάλ Ανδραβίδας-Κυλλήνης και 25ο Διεθνές Φεστιβάλ Αρχαίας Ήλιδας) και με την σοπράνο Antonella Orefice σε πληθώρα συναυλιών σε Ελλάδα και Ιταλία. Από το 2016 ξεκίνησε συνεργασία με την μετζοσοπράνο Monica Minarelli σε ρεσιτάλ ανά την Ιταλία.
Έχει συνθέσει, εκδώσει και ηχογραφήσει τρία έργα για σόλο πιάνο και ένα για πιάνο και τσέλο (Music Creation Series, «Edition Orpheus Music House»,Nikolaidis,www.music-house.gr). Είναι καθηγητής πιάνου και θεωρητικών στο Campion School Athens και επί σειρά ετών δίδασκε παράλληλα και στο St. Catherine’s British Embassy School Athens.
Ασχολείται με τον Ελληνικό χορό. Υπήρξε χορευτής του κεντρικού "Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών" καθώς και δάσκαλος του παραρτήματος της Νέας Ιωνίας για μια δεκαετία. Απο το 1993 είναι δάσκαλος του χορευτικού "Κούροι και Κόρες" του Campion School Athens.